HOME   newspaper  webshop  needsomething  mailenwin  aboutandcontact  twitter  facebook 

woensdag 29 februari 2012

Stationery | Fifi kaarten

Kaarten versturen is leuk en er eentje ontvangen is nog veel leuker. Wie stuur jij binnenkort een leuk kaartje? Bijvoorbeeld een van deze cuties met Fifi Lapin er op! Je kunt kiezen uit flink wat verschillende 'outfits' en ze kosten slechts 1,50 per stuk. Vind je ze zelf veel te leuk? Houd ze dan lekker voor jezelf en hang er bijvoorbeeld een paar aan je muur in mooie fotolijstjes! Meer info of bestellen? Surf dan even naar Dreamkeydesign.nl.

Accessoires | Bijzondere sieradendoos



Gek op ijsjes, cupcakes en chocolade? Neem dan eens een kijkje in de Engelse webshop Naive. Hier worden geweldige producten van textiel verkocht in de vorm van zoetigheden. Mijn oog viel op de zachte sieradenbox met gebakjes waarin je mooiste sieraden zeker niet beschadigen. Benieuwd naar andere items? Klik hier om een bezoekje aan de shop te brengen.

dinsdag 28 februari 2012

Words of inspiration

Awesome App | Clear

Eind januari schreef ik al dat de Clear app er aan zat te komen en inmiddels is dit het geval. Iedereen die gek is op het maken van to do lijstjes gaat hier erg blij van worden! Bekijk het filmpje hieronder maar eens. Je kunt 'm hier voor $ 1,99 downloaden.

DIY | haarspeldjes met knopen



Een tijdje terug plaatste ik al een DIY waarin je kon zien hoe je van knopen leuke magneetjes kunt maken en nu heb ik weer een leuk ideetje met knopen gevonden: schuifspeldjes met knopen. Heel gemakkelijk want het enige dat je nodig hebt zijn speldjes, wat verschillende knopen en garen om de knopen mee aan de speldjes vast te knopen. Cute toch!

maandag 27 februari 2012

Words of inspiration


Bijschrift toevoegen

Travel | Madrid here I come!



Ik ben gek op citytrips en heb nog een flinke lijst met steden waar ik erg graag naartoe wil. Madrid was er daar eentje van en daarom ga ik over 18 dagen een bezoekje brengen aan deze Spaanse stad! Ik ben echt gek op Barcelona en hoop dat Madrid mij ook zal gaan bevallen.

Ik heb er in ieder geval veel positiefs over gehoord en er zullen hoe dan ook volop interessante bezienswaardigheden en leuke winkeltjes en restaurantjes te vinden zijn.

Ben jij wel eens in deze stad geweest? Dan hoop ik dat je hieronder even neer zou willen zetten welke leuke dingen jij er hebt ontdekt! Ik ben benieuwd!

Fashion | Bali bags

In de webshop van Philine Hollander kwam ik de bovenstaande tassen tegen. Ze zijn handgemaakt van antieke Indonesische stof en riet. I like it! Ieder exemplaar kost 145 euro en is uniek. Meer info of er eentje kopen? Hier vind je de webshop van Philine, waar ze ook sieraden verkoopt.

Food | Tony's chocolade eitjes

Gisteren kreeg ik een erg lekker cadeautje... Chocolade paaseitjes van Tony Chocolonely! Naast dat chocolade (en dus ook deze eitjes) van Tony de allerlekkerste is, zijn deze eitjes ook nog eens een stuk groter dan de standaard paaseitjes en zitten ze verpakt in een leuk kartonnen doosje. Proeven? Ze zijn onder andere te koop bij de grotere Albert Heijn en via de webshop van Tony.

Leuke site | They draw & cook

Naast mensen die graag reizen en goed kunnen tekenen heb je ook tekentalenten die goed kunnen koken. Vorige week schreef ik al over de zeer leuke inhoud van de website They Draw & Travel, nu zag ik dat er ook een They Draw & Cook bestaat! Op deze website vind je tekeningen van recepten die los van het gerecht een lust voor het oog zijn. Ook zag ik dat er eind vorig jaar een aantal mooie varianten zijn verzameld in een gelijknamig boek. Dit boek kost € 17,99 en is onder andere hier te bestellen. Benieuwd naar de website? Klik dan hier.

zondag 26 februari 2012

DIY | bio katoen

Tijdens een bezoekje aan een vrij nieuwe breiwinkel in Haarlem liep ik tegen het merk Lana Grossa aan. Dit merk verkoopt een aantal lijnen in ontzettend mooie kleuren die gemaakt zijn van 100% ecologische materialen. Ik heb direct twee bollen gekocht die ik wil gebruiken om het haken (dat ik vorige week van mijn oma leerde) te oefenen.

Ben jij ook (veel) met handwerken bezig? Kijk dan ook eens of je de bio varianten van dit Duitse merk ziet liggen, wie weet is het ook wel wat voor jou! Ik vind de Linea Pura Taglia erg mooi, dit is een stuk breder dan de gewone katoenen draad.

Words of inspiration

zaterdag 25 februari 2012

Awesome App | Artogram

Ook via je mobiel stuur je nu de meest leuke digitale kaartjes naar je vrienden en familie. Hoe? Door de app Artogram op je telefoon te zetten. Extra leuk aan deze app is dat er verschillende ontwerpers aan hebben meegewerkt, waardoor je uit heel veel soorten stijlen kaarten kunt kiezen! Meer info vind je hier en kopen kan in de App Store voor $2.99.

The good life | Om blij van te worden


Stilstaan bij de mooie en fijne (kleine) dingen en momenten in het leven probeer ik regelmatig even bewust te doen. In plaats van er alleen even aan te denken leek het me fijn om ze ook eens op te schrijven. Hier dingen waar ik de afgelopen week blij van werd.

♥ Dat het vandaag echt al een beetje lente was! Die strakblauwe lucht, het zonlicht en de warmte van de zon op m'n gezicht voelen branden, daar word ik echt heel vrolijk van. Ik ben blij dat ik niet binnen ben gaan zitten maar naar het strand ben gefietst met vriendin C. om daar vervolgens weer even gezellig bij te kletsen.

♥ Dat mijn 81-jarige oma me nog heeft kunnen leren haken, en dat met de haaknaalden van mijn andere oma (die vorige week 99 geworden zou zijn als ze nog geleefd had).

♥ De breiwinkel (met zeer enthousiaste eigenaresse) die ik hier deze week ontdekte en waar ik twee prachtige kleurtjes bio katoen heb gekocht om het haken mee te oefenen.

♥ Het biologische speltbrood van Marqt dat ik heb ingevroren en waar ik nu de hele week van kan genieten.
♥ Het telefoontje van V. gisterenochtend. Altijd fijn om te weten dat er iemand aan je denkt en even de moeite neemt om je dit te laten weten en oprecht vraagt hoe het met je gaat.

♥ Het avondje uit met A. gisteren waardoor ik weer eens extra besefte hoe mooi het is dat er je hele leven lang nieuwe/leuke mensen op je pad kunnen komen (ik ken A. nog niet super lang).

♥ Dat ik vandaag iemand blij heb kunnen maken met een tas (de prijs die ik door middel van een winactie weggaf aan een bezoekster).

♥ Het zoeken naar een leuke bestemming voor een lang weekend weg. Citytrips en reisjes zijn voor mij echte blijmakers. Er naar uit kijken, er zijn & genieten en daarna het lange nagenieten.

♥ Het mailtje dat ik gisteren van een bezoekster van Coeur Blonde ontving met daarin een lief bericht over mijn blog.

♥ Dat ik weer twee headers mag gaan ontwerpen. Leuk!

En waar werd jij blij van deze week? 

Words of inspiration


vrijdag 24 februari 2012

Food | Vrouwtje Theelepel




 


Een webshop die vernoemd is naar Vrouwtje Theelepel! Direct verscheen er een glimlach op mijn gezicht toen ik hier achter kwam. Als kind keek ik graag naar deze tekenfilm en de naam roept bij mij dan ook het gevoel van vroeger op. En ja, dat is in mijn geval een erg fijn gevoel. Je begrijpt, met mijn eerste indruk van deze shop zat het al snel goed.

Na even verder te hebben gekeken werd ik alleen maar blijer: deze shop verkoopt een flink aantal verschillende soorten losse thee. Ik ben gek op thee en losse blaadjes smaken me toch altijd net iets beter dan een 'gewoon theezakje'. Ik besefte me dat ik eigenlijk nog nooit thee heb besteld. Best gek, want theewinkels zitten niet op elke straathoek en het thuisgestuurd krijgen van een pakketje thee is erg gemakkelijk. Bovendien is het ontvangen van een zakje lekker geurende losse thee op zichzelf al een geluksmomentje. Ja toch!?

Kortom, ik heb me voorgenomen dat ik vanaf nu vaker losse thee ga drinken en dat ik ook zeker vaker gebruik ga maken van de mogelijkheid om online bijzondere smaakjes te bestellen! Benieuwd naar Vrouwtje Theelepel? Klik dan hier om een bezoekje te brengen aan deze shop.

donderdag 23 februari 2012

Beauty | Breaksoap

Dit geweldige zeepje, dat bedacht is door de Nederlandse designer Dave Hakkens, zou ik maar al te graag in de badkamer neer willen leggen. Slim bedacht, leuk voor het oog en er zit ook nog eens een goede gedachte achter.

In vloeibare zepen in pompjes van plastic worden zowel in de zeep als in de verpakking vaak chemische stofjes gebruikt. Toch kiezen veel mensen voor een pompje, want dat is niet alleen hygiënischer dan een los stuk zeep maar ook lekker makkelijk. Dave bedacht een 'ouderwets' zeepje dat net zo hygiënisch en heel makkelijk in gebruik is: breaksoap. Elke keer als je je handen gaat wassen breek je gewoon een stukje van het geheel af. Hierboven zie je blokken die grote en kleine stukjes bevatten. Voor echt vieze handen kies je dus een groter stukje. I like it!

Fashion | Keecie Flora & Fauna tas


Wauw! Dit vind ik nu een prachtige tas. Simpel, van leer, een beetje stoer en in een mooie kleur bruin. Extra leuk: de binnenkant is bedrukt met een print van vlinders en bloesem! Hij is van het merk Keecie en kost €169,00. Bestellen kan onder andere hier.

woensdag 22 februari 2012

Words of inspiration

DIY | Lamp van kant



Het was liefde op het eerste gezicht toen ik deze lamp zag. En guess what... Je kunt 'm gewoon zelf maken! Benieuwd hoe dat precies moet? Hier kun je de benodigdheden en instructies vinden.

Food | Wortel-walnoot cake

Nadat ik eind vorig jaar de meest lekkere wortel-walnootcake ooit ontdekte bij Delicious Food in de Jordaan besloot ik gisteren om er zelf eentje te gaan maken. Natuurlijk wist ik van tevoren dat ie niet zo perfect kon worden als de biologische variant die ik in onze hoofdstad had geproefd, maar met goede ingrediënten en heel veel liefde moest ie vast heel lekker worden. Beide punten bleken waar. En nu moet ik een hele cake (of inmiddels al een halve) zien te weerstaan ;) Dat wil jij ook wel eens proberen? Het recept van mijn variant vind je hieronder. Eet smakelijk!

Wat heb je nodig? Ongeveer 250 gram wortels (geraspt), 2 eieren, twee handen walnoten (grof gehakt), 1 theelepel bakpoeder, 125 gram bruine basterdsuiker, 2 theelepels kaneel, 1 theelepel nootmuskaat (eventueel), 125 gram ongezouten roomboter (gesmolten), 200 gram zelfrijzend bakmeel, een snufje zout, een cakevorm en natuurlijk een oven. Daarbij mocht de cake van mij wel iets kruidiger en daarom ga ik er de volgende keer nog wat speculaaskruiden aan toevoegen.

Bereiding. Schrap de wortels en rasp deze fijn. Neem twee handen gepelde walnoten en hak deze grof. Klop vervolgens in een kom de eieren en de suiker goed door elkaar heen. Voeg daarna het zout, het bakmeel, de suiker, de gesmolten boter (in de magnetron heb je de boter zo gesmolten), de kaneel en de nootmuskaat toe en roer alles goed door elkaar heen, Vet de cakevorm in met een klein beetje boter en bestuif deze met een klein beetje bakmeel of bloem. Giet het mengsel in de vorm en plaats deze 45 minuten in een voor verwarmde oven (180 graden).

dinsdag 21 februari 2012

Words of inspiration

Beauty | Buddha Nose

Tijdens een rondje surfen viel mijn oog op beautymerk Buddha Nose. Naast aantrekkelijk verpakt zijn de producten van dit merk (dat in 2004 is opgericht) biologisch en vrij van synthetische ingrediënten en chemische conserveringsmiddelen. Fijn! Je kunt kiezen uit verschillende soorten producten zoals lipbalm, scrubzout, badzout en lichaamsspray. De producten zijn onder andere te koop via Mybodhy.nl en Zalando.nl.

Deze laatste shop heeft op het moment een aantal aantrekkelijk aanbiedingen. Zo worden er drie soorten pakketten aangeboden met een flinke korting. Bijvoorbeeld de Girl Giftbox (die hierboven op de foto staat), die nu met 60% korting te bestellen is (van 64,95 voor 25,95). Dat zijn leuke prijzen om het eens uit te proberen, toch! Klik hier om de andere pakketten te bekijken.

Filmpje | Buenos Aires inception park



Words of inspiration

Leuke site | They dwaw & travel




Oh wat worden er toch veel mooie dingen gemaakt en bedacht. Zo was er dus blijkbaar iemand die een website bedacht waar mensen die reizen en goed kunnen tekenen hun zelf gemaakte maps kunnen plaatsen met bijvoorbeeld leuke tips, bezienswaardigheden of fijne eettentjes en winkeltjes. Daar word je toch blij van!? Ik keek mijn ogen uit toen ik net een bezoekje aan deze vrolijke en inspirerende site bracht. Echt je moet het zien! Klik daarom maar snel hier zodat je er direct naartoe surft. Zie je, ik heb niets teveel gezegd toch?

maandag 20 februari 2012

DIY | Mijn nieuwe canvas tas



Je ziet ze steeds meer: canvas tassen met een leuke of inspirerende tekst erop. Ik heb er al meer dan eens een berichtje aan besteed en ga het nu gewoon nog een keertje doen. Ik wilde namelijk al een tijdje zo'n tas maar was er nog niet helemaal over uit waar ik die het beste kon kopen en belangrijker: wat er dan op moest staan. 

Dit (luxe) probleempje heb ik inmiddels opgelost. Een paar weken geleden bedacht ik me dat ik er eigenlijk best eentje zelf kon maken! Op die manier had een ik unieke tas en kon ik helemaal zelf bepalen wat er op moest komen te staan. Helaas bleek al snel dat het vinden van een blanco canvas tas van mooie kwaliteit lastiger was dan ik had verwacht. Na wat rondvragen en zoeken op het net was dit plan dan ook mislukt. Ondertussen was vriendin L. toevallig heel handig geworden met de naaimachine (like hier haar Facebook pagina om op de hoogte te blijven van haar producten) en toen we twee weken geleden samen een winkel met stoffen binnenstapten vond ik daar... een prachtige lap van dik canvas katoen in gebroken wit. Perfect voor het idee dat ik in mijn hoofd had! 

L. was zo lief om de crea opdracht uit te voeren en zo had ik een weekje later een prachtige handgemaakte blanco canvas bag! Ik had al bedacht dat ik de tekst Filled with Joy op de tas wilde zetten met naaisteekjes, dus daarmee ging ik vervolgens zelf aan de slag. Et voila, mijn unieke canvas tas is een feit (hierboven kun je 'm bekijken)! Binnenkort wil L. er voor mij nog een katoenen voering in zetten en als dat klaar is kan ik 'm gaan gebruiken!

Nodig: een mooie stof, een naaimachine + iemand die handig is met naaimachines (indien je dat zelf niet bent), garen om de tekst erop te naaien, een naald, textielkrijt om je tekst eerst op de tas te schrijven en een schaar.

Food | Een week zonder E-nummers

Ik weet niet waardoor ik er gisteren plots over na ging denken maar ineens besefte ik me dat ik (en ik denk dat dit voor veel mensen herkenbaar is) dagelijks allerlei dingen eet zonder me ook maar enigszins bewust te zijn van wat ik nu precies eet. Ik bedoel hiermee dat ik geen flauw benul heb van de precieze ingrediënten in voedingsmiddelen die ik dagelijks zonder argwaan in mijn mond stop en dus mijn lichaam binnenlaat.

Ik kijk vrijwel nooit op de lijstjes met ingrediënten die er op verpakkingen staan en ook als ik dit wel zou doen blijft er veel onduidelijk. Want waar staan al die nummers en lange onbekende woorden nu eigenlijk voor? Ik besloot de hulp van Google in te roepen op zoek naar websites en andere bronnen die informatie geven over voeding en E-nummers. Al snel doken er op meerdere plaatsen volop negatieve artikelen op over de additieven die er aan veel voedingsmiddelen worden toegevoegd.

Ik hoor je denken, ja maar die zijn toch door de Europese Unie goedgekeurd? Ja dat klopt, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze niet ongezond zijn. Zo las ik bijvoorbeeld dat lang niet alle combinaties van E-nummers (en je krijgt er natuurlijk heel veel verschillende binnen doordat je verschillende producten nuttigt) zijn onderzocht. Nu zijn er genoeg voor en tegens te bedenken rondom dit onderwerp, maar het is niet mijn bedoeling een discussie te starten.

Ik wilde je slechts even op het onderwerp attenderen en misschien kom je er nu achter (zoals ik gisteren) dat je er ook geïnteresseerd in bent en dat je er ook iets bewuster mee om wilt gaan. Ik wil dat wel (omdat ik het interessant vind en ik benieuwd ben naar het effect van het verminderen of vermijden van chemische/dubieuze/onnodige additieven). Ik heb dan ook een boekje besteld (dat ik tegenkwam tijdens het Google-en) genaamd: Wat zit er in uw eten?

Dit boekje in het kort: De E-nummers staan opgesomd met een uitleg en wat ze in het menselijk lichaam kunnen veroorzaken. Groen is ok, oranje is oppassen en rood is absoluut vermijden. De meeste E-nummers staan in het rood. Men verwacht niet dat giftige ingrediënten door de autoriteiten toegestaan worden. Het bestuderen van etiketten en verpakkingen levert pas een schat aan informatie zodra men kan opzoeken wat de toevoegingen betekenen. 

Ik verwacht dat ik 'm morgen ontvang en ik wil in eerste instantie proberen om een week lang geen E-nummers binnen te krijgen.Ik ben benieuwd naar hoe lastig dat gaat worden aangezien ik gisteren tijdens een eerste onderzoekje in mijn koelkast en voorraadkast best ben geschrokken van de hoeveelheid producten met E-nummers.

Vragen waar ik na deze week voor mezelf antwoord op wil hebben is: Hoe lastig is het om geen E-nummers binnen te krijgen en is het realistisch om dit in het dagelijks leven vol te houden? En: Welke stoffen zijn volgens onderzoek het meest schadelijk? Ik denk dat ik met behulp van het boekje, Internet en het bestuderen van de ingrediënten van alles wat ik normaal eet en drink antwoorden ga vinden op mijn vragen.Volgende week zal ik nogmaals een artikel besteden aan dit onderwerp met daarin de conclusies.

Ook geïnteresseerd in Wat zit er in uw eten? Bestellen kan onder andere hier voor 9,90.

Awesome App | Wreck this app


Naast leuke producten, (web)shops, blogs, artiesten en films heb ik tot nu toe eigenlijk nog helemaal geen aandacht besteed aan apps. Tijd om daar verandering in te brengen! Ik begin met de Wreck This App.

De naam doet je wellicht denken aan het boek Wreck This Journal van Keri Smith, en dat klopt helemaal. Vond jij dit creatieve boek ook zo leuk of hoor je er nu voor het eerst iets over en wil je weten wat voor grappige creatieve opdrachten Keri bedenkt? Dan is deze app echt wat voor jou. Echt goedkoop is ie niet (3,99) maar daar krijg je wel 50 bijzondere opdrachten voor. Hebben? Klik hier om naar de App Store te gaan.

Words of inspiration

zondag 19 februari 2012

Wie schrijf jij?

Leuke site | Future me

Lijkt het je leuk om in de toekomst verrast te worden met een brief die je nu naar je zelf hebt geschreven? Surf dan even naar Futureme.org. Op deze website kun je een mail naar jezelf schrijven en aangeven wanneer je wilt dat ie wordt verstuurd (je kunt er zelf jaren overheen laten gaan). De brief (of eigenlijk mail dus) wordt vervolgens op de gewenste dag in de toekomst afgeleverd in je mailbox.

Superleuk idee toch? Zo kun je bijvoorbeeld de plannen en dromen die je nu hebt noteren en over een paar jaar bekijken wat daarvan terecht gekomen is. Of zet er herinneringen in van een bepaalde periode waaraan je in de toekomst graag nog eens aan terug wilt denken. Wat vind jij van dit idee? En wat voor soort brief zou jij naar je zelf schrijven? 

zaterdag 18 februari 2012

Words of inspiration

Filmtip | Tous les Soleils




Deze film kreeg ik mee van Moon on the Rain en ik moet zeggen: fantastisch! Geen standaard film, een mooi verhaal, goed acteerwerk, mooie muziek en een combinatie van dingen waardoor ik er naar verlang om in Italie of Frankrijk te wonen. Benieuwd? Hieronder kun je de trailer bekijken.

Wonen | Vitrinekist voor sieraden

Ik ben gek op de winkel Action en meestal loop ik er dan ook niet met lege handen de deur uit. Vooral in de crea bea hoek sla ik regelmatig mijn slag en ook neem ik regelmatig wat kantoorbenodigdheden of woonaccessoires mee.

Zo ook vorige week, toen mijn oog op een houten kistje viel met aan de bovenkant (de deksel) een glazen plaat waardoor je kunt zien wat er in zit. In de kist zitten diverse vakken van verschillende formaten en binnen no time had ik bedacht dat dit exemplaar wel erg leuk zou zijn om mijn sieraden (de items die ik het meeste draag) in te doen. Lang hoefde ik er vervolgens niet over na te denken, want waar koop nu een dergelijk product voor 5 euro zoveel? Ook thuis bleek het geen miskoop te zijn. Ik heb mijn favoriete sieraden er direct ingestopt en hierboven kun je zien hoe dat eruit ziet. Ik vind het eindresultaat erg leuk en mocht ik het ooit zat zijn dan zijn er nog genoeg andere dingen die ik er in op zou kunnen bergen. 

vrijdag 17 februari 2012

Fashion | ZARA voorjaarscollectie



Oh wat word ik hebberig van de nieuwe collectie van de Spaanse modeketen ZARA! Altijd als ik van mezelf niets mag kopen/eigenlijk niets nodig heb dan zie ik juist heel veel moois. Zo ook toen ik deze week even snel de ZARA binnenliep. Wat een prachtige kleurtjes allemaal. Ik zag echt zoveel leuks! Om hebberig van te worden. Ik heb heel braaf zonder iets te kopen *geeft zichzelf nogmaals een schouderklopje* de winkel weer verlaten maar merk dat mijn gedachten af en toe toch nog even afdwalen naar die ene mooie jas, die bijzondere kleur blouse en naar die perfecte zwarte blazer met kant. Mocht jij wel nieuwe dingen nodig hebben voor het naderende seizoen (please laat de lente in maart beginnen!) dan raad ik je zeker aan binnenkort een bezoekje aan de ZARA te brengen! Hierbij toch even wat van mijn favoriete items.

Food | Lunch van vandaag

Ik vond mijn boterham er vanmiddag zo mooi uitzien dat ik het niet kon laten om 'm even vast te leggen (daarbij was ik sowieso bezig met fotograferen dus het was een kleine moeite). Mijn lunch bestond uit spelt boterhammen van Marqt (mijn favoriete brood en wat mij betreft dus echt een aanrader!) met daarop humus, zongedroogde tomaatjes, zwarte peper en drie soorten biologische kiempjes. Yummie!

Muziek | Django Reinhardt & Josette Dayde


Book to buy | Opkrabbelen







Iedereen heeft wel eens te maken met tegenslagen en dipjes. Een goede reden voor creatief ondernemer Karin Ramaker om Opkrabbelen - nadat je op je bek bent gegaan - te schrijven, een boek over hoe je je door dit soort moeilijke periodes heen slaat. Altijd handig toch? Hieronder kun je de beschrijving lezen en bestellen kan onder andere hier voor € 19,95. Ohja, Karin geeft ook workshops en heeft een eigen blog, zie: www.met-k.com.

Succes is leven met pieken en dalen en leren van de dalen zodat je kunt pieken. Succes is op je bek gaan en weer opstaan, ervan leren en doen wat je wilt doen. Iedereen heeft valpartijen en struikelmomenten, maar weinigen durven ervoor uit te komen. Jammer, want het helpt als je weet dat je niet de enige bent en dat je er echt wat aan kunt doen. Op een no-nonsense manier laat Karin Ramaker zien hoe je je door moeilijke periodes heen kunt slaan door doelgerichte actie: niet lullen maar poetsen. Met creatieve oefeningen, praktische tips en boosters daagt ze je uit anders naar je dip te kijken. Want: na vallen komt opkrabbelen!

Words of inspiration

Winactie | Canvas tas van Femz Fashion



De laatste tijd schreef ik al vaker over leuke canvas tassen met teksten erop en onlangs ontdekte ik weer een leuke webshop waar je dit soort eyecatchers kunt bestellen: Femz Fashion! Naast canvas tassen met teksten als Can't Afford a Birkin en Think Rich, Look Poor verkoopt deze shop onder andere portemonnee's, tassen van leer, iPhone hoesjes en sieraden. Zeker even een kijkje nemen dus!

Hoe maak je kans op zo'n geweldige canvas bag?
En nu wil je natuurlijk weten hoe je kans maakt op zo'n geweldige canvas bag met de tekst Think Rich, Look Poor? Nou dat is simpel! Het enige wat je hoeft de doen is de Facebook pagina's van Femz Fashion en Coeur Blonde te liken en op die van Coeur Blonde een berichtje te plaatsen op het prikbord met de tekst: I ♥ canvas bags! Meedoen kan tot en met 19 februari.

donderdag 16 februari 2012

Food | Edamame dip




Ook zo gek op Edamame boontjes? Dan is dit recept, dat ik tegenkwam op een buitenlandse foodblog, vast iets voor jou! Ik heb het nog niet uitgeprobeerd maar na een blik op de ingrediënten te hebben geworpen, heb ik zo'n vermoeden dat het heel erg lekker is. Je vindt het recept hier. Eet smakelijk!

Beauty | Ontspannen in de spa


Echt ontspannen? Ga een dagje relaxen in een spa! Echt, het werkt fantastisch. Ik heb het zelf gisteren weer eens mogen ondervinden, toen ik samen met vriendin L. een dagje bij Spa Zuiver verbleef. 

Naast het gebruik van alle faciliteiten (waaronder het stoombad, de infraroodcabine, het aromabad, de Finse sauna, de haardsauna, het zwembad en de muzieksauna hebben we genoten van een opgieting, een heerlijke lunch, een 50 minuten lange ontspanningsmassage, een uurtje lezen en luieren op de waterbedden in de relaxruimte en een last but not least: een lekkere maaltijd.

Helemaal voldaan en opgeladen verlieten we vervolgens het complex. Echt, ik kan het iedereen aanraden! Specifiek benieuwd naar Spa Zuiver? Neem dan een kijkje op www.spazuiver.nl.

dinsdag 14 februari 2012

Coeur Blonde | Even een update

Goedemorgen! Hier weer even een iets persoonlijker berichtje. Vandaag ben ik precies 1,5 maand geleden gestart met mijn nieuwe blog Coeur Blonde. Wat gaat de tijd snel he? Het voelt veel minder lang. Al moet ik toegeven dat als ik het aantal berichten zie dat er in die zes weken verschenen zijn (op dit moment zijn dat er 162, wat neerkomt op 3,6 bericht - 3 a 4 dus - per dag) ik wel besef dat ik alweer een tijdje bezig ben met het bouwen van een nieuwe plek op het net.

Ook maakte ik kort na het starten van deze blog een Facebook pagina aan en ik ben dan ook aardig tevreden met het feit dat er al 136 mensen zijn die deze 'liken'. Superleuk, dank daarvoor! Ook op Twitter gaat het goed. Nog 4 volgers en ik heb de 400 bereikt. Ik hoop natuurlijk dat deze aantallen alleen maar verder groeien. Het is namelijk erg fijn om te weten dat er mensen zijn die het leuk vinden wat je doet en echt iets hebben aan de tips en ideeën. Tot zover statistieken en Social Media.

Dan richt ik me nu even op de mensen die nieuwsgierig zijn naar de Coeur Blonde Newspaper. We zijn op het moment druk bezig met het uitwerken van alle ideeën en artikelen. Op het moment zijn er al een aantal onderdelen klaar en dat betekent dat we stapje voor stapje dichterbij het eindresultaat komen. Spannend! Ik ben zelf erg benieuwd naar hoe de krant uiteindelijk gaat worden.

Voor iedereen die nu geen idee heeft waar ik het over heb een korte uitleg. De krant (die niet digitaal wordt maar een echte krant op krantenpapier wordt) komt vol te staan met inspiratievolle foto's, tips en artikeltjes. De pijlers die aan bod komen in de krant zijn: food, eco, living, love, inspiration, wisdom, beauty, art, mindfulness, DIY, body & soul, shops, vintage en music. De krant zal geen reclame ed bevatten en zal dus 100% gevuld zijn met inspiratie, tips en ideeën rondom de bovenstaande onderwerpen. Daarbij is de inhoud tijdloos en dat betekent dat bijna alles wat erin staat handig en bruikbaar blijft. Het is dus een krant om te bewaren! Nou meer kan ik er nu nog niet echt over vertellen, dus voor nu blijft het hier even bij. Ik houd je je hier en via het tabblad Coeur Blonde Newspaper (bovenaan deze blog) op de hoogte van de ontwikkelingen ;-)

Een heel fijne dag vandaag! En mocht je nog vragen, opmerkingen, suggesties, leuke ideeën ed hebben, dan kun je me altijd even een mailtje sturen via sodifferentthanbefore@hotmail.com 

Cadeautip | Fortune cookies van stof

Zijn het geen cuties? Deze fortune cookies zijn van het Engelse merk 2 Green Monkeys en zijn gemaakt van stof.  Ik zag net dat ze wereldwijd gratis verzenden dus dat maakt het nog eens extra aantrekkelijk om wat van deze 'gelukskoekjes' te bestellen. De creatievelingen onder ons kunnen natuurlijk ook proberen om ze zelf na te maken! Meer info of bestellen? Surf dan even hier naartoe.

Book to buy | Hartcore


Ik zie net dat Geertje Couwenbergh weer een boek heeft geschreven, na Zin, Lust in je Leven door Schrijven en  10WYS (die beiden in mijn boekenkast staan), verschijnt er binnenkort nieuw leesvoer van deze veelzijdige schrijfster, die ook cultureel antropologe en boeddhist is. Het nieuwe werk heet Hartcore en de ondertitel van de cover hierboven geeft al een vrij goede indruk van de inhoud van het boek. Toch leek het me handig ook nog even de beschrijving te geven zoals deze op de Hartcore Facebook pagina (als je op de hoogte wilt blijven zou ik deze zeker even 'liken') staat. Je kunt deze hieronder lezen. Haar eerdere boeken spraken mij persoonlijk erg aan dus ik ben dan ook erg benieuwd naar Hartcore, die vanaf 15 maart te koop zal zijn.

Wat hebben de economische crisis, bontkragen, ecologische destructie en bekvechtende politici te maken met hartelijkheid? Alles, aldus dit heldhaftige boek.

In een tijd die geobsedeerd lijkt met wat verward, gebroken en ziek is, is het essentieel af te vragen wat ongebroken, helder en gezond is. Volgens antropoloog en schrijfster Geertje Couwenbergh is dit samen te vatten in de term hartelijkheid. De crisis lossen we niet op door positief te denken of je kop in het zand te steken, maar door maar door hartcore te worden: genadeloos vriendelijkheid en onverschrokken zachtmoedig.

HARTCORE is een een non-New Agey, realistisch en levendig pleidooi voor de onverbiddelijke kracht van hartelijkheid als oplossing voor alles. Gebaseerd op een eeuwenoude praktijk uit een van de grootste wijsheidstradities, up-to-date vertaalt -de specialiteit van deze auteur.

“Of je nu besluit kranten te lezen of niet; er gaat een bepaalde dreiging uit van dit tijdgewricht die niemand zal ontgaan. Die dreiging wordt momenteel voornamelijk vertaald in economische termen. … Maar wat we massaal over het hoofd lijken te zien is dat deze crisis in de kern geen economische, maar een ethische is. Een ineenstorting van onze ideeën over wat het betekent om mens te zijn. Wat belangrijk is en wat niet. Wat nodig is en wat overbodig.” (fragment uit HARTCORE)

Filmpje | Mr. Happy Man


maandag 13 februari 2012

Muziek | Swing & Champagne

Het is een lang verhaal hoe er muziek van verschillende mensen (niet artiesten) op mijn pc terecht is gekomen, maar daardoor ontdekte ik net wel per toeval een erg leuke cd. Klein nadeel is dat het een mega lang nummer is van alle nummers, maar ik zag in de omschrijving staan dat de cd Swing & Champagne heet. Best een leuke titel ook. Erg gezellige muziek voor op de achtergrond. Benieuwd? Je kunt hier stukjes van de nummers beluisteren!